Stappenplan

Een nieuwbouwwoning kopen

Hoe werkt dat?

Een huis kopen doe je niet iedere dag. Het zoeken en vinden van een geschikte woning is leuk maar ook spannend. Er komt veel bij kijken. Daarom willen we je middels dit stappenplan goed informeren.

1. Online start verkoop: dinsdag 19 mei om 20.00

Omdat we op dit moment geen evenement kunnen organiseren gaan we volledig online in verkoop.

Dat betekent dat we op dinsdagavond 19 mei om 20.00 uur de woningen aan je presenteren via een livestream op thuishaven-veenendaal.nl. We vertellen je alles over het plan en laten je woningen zien door een 3D model. Ook is vanaf dat moment alle verkoopdocumentatie (denk aan een brochure en een prijslijst) te vinden op de website. Zo kun je alle informatie op je gemak thuis bekijken om te bepalen welke woning het beste bij jou past. Daar heb je enkele dagen de tijd voor. De inschrijving sluit namelijk op zondagavond 24 mei om twaalf uur. Op maandag 25 mei wijzen we de eerste woningen toe en starten we met de verkoopgesprekken.

2. Schrijf je in op jouw favoriete woning(en)

Heb je een woning gevonden die bij jouw woonwensen past? Schrijf je dan in!

Dat doe je door op het online inschrijfformulier jouw voorkeur voor één of meerdere bouwnummers aan te geven. Je ontvangt van ons per mail een bevestiging van je inschrijving. Uiteraard gaan wij strikt vertrouwelijk om met de aangeleverde informatie. Let op: Het inschrijfformulier is persoonsgebonden en daarom niet overdraagbaar.

  • Stap 1: Noteer jouw favoriete bouwnummers.
  • Stap 2: Houd de volgende gegevens alvast bij de hand:
    • Bruto jaarinkomen van jou en je partner (indien de woning op beider naam wordt gekocht).
    • Gegevens van jouw/jullie financiële situatie, waaronder de eigen middelen (zoals spaargeld, giften, overwaarde).
  • Stap 3: Ga naar www.thuishaven-veenendaal.nl/inschrijven.
  • Stap 4: Vul alle gegevens in en verzend het inschrijfformulier om de inschrijving te voltooien.
  • Stap 5: Alles ingevuld? Dan ontvang je van ons een bevestiging via de mail.

Tip: Financiering controleren

Voordat je een woningkeuze maakt is het verstandig een goed beeld te hebben van jouw/jullie financieringsmogelijkheden. Je kunt hiervoor bij een hypotheekadviseur vrijblijvend een haalbaarheidscheck laten uitvoeren. Zo kom je later niet voor verassingen te staan. Ben je nog op zoek naar een goede hypotheekadviseur? Heijmans heeft goede ervaringen met een aantal partijen en kan je hierin adviseren.

nieuwbouw-veenendaal-2

3. Toewijzen woningen

Op maandag 25 mei, na het sluiten van de inschrijving, vindt de toewijzing plaats. Het tijdstip waarop je het formulier indient, heeft geen invloed op de toewijzing, zolang je dat maar voor de sluitingsdatum (zondagavond 24 mei twaalf uur) doet.

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan neemt de makelaar contact met je op om een afspraak te maken. Heb je géén woning toegewezen gekregen, dan kom je op de reservelijst te staan. Je ontvangt hierover bericht.

4. Afspraak bij de makelaar

De makelaar nodigt je uit voor een gesprek: dit kan via skype/teams of op kantoor met de nodige afstand. Tijdens dit gesprek ontvang je aanvullende informatie over jouw favoriete woning. De makelaar neemt deze informatie met je door en licht de verschillende mogelijkheden (opties) toe.

Ben je nog steeds enthousiast? Dan krijg je een ‘optie’ op de woning. De woning is nu een week voor jou gereserveerd. Zo heb je genoeg tijd om alle informatie nog eens door te nemen en te bepalen of deze woning werkelijk jouw droomhuis is. Is dit inderdaad jouw droomhuis? Dan teken je bij de makelaar de koop-/aannemingsovereenkomst.

Tip: Zet jouw vragen op papier

Het is handig om voorafgaand aan het gesprek met de makelaar een lijstje op te stellen met eventuele vragen. Zo weet je zeker dat alles wat voor jou van belang is ook daadwerkelijk aan bod komt.

Op dit moment

Op dit moment zijn we druk bezig om het project gereed te maken voor verkoop. Denk aan het Start Verkoop Evenement inplannen, afstemming met gemeente, prijzen vaststellen en het maken van de brochures en plattegronden. Indien je ingeschreven bent voor de ✉️ E-mail Alert, dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen.

Nog 2 vragen

Wie moet nog meer van dit project weten?

❤️ Deel via Whatsapp »

Volg je ons al via social?

Facebook

Nieuwbouw Veenendaal

Niks missen?
Meld je aan.

Altijd als eerste op de hoogte.

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan? Dat lees je in ons privacy statement.